Portfolio

NOS Bureau Regio
NOS Bureau Regio is een nauw samenwerkingsverband tussen de NOS en de regionale omroepen. Bureau Regio is in februari 2014 van start gegaan om het publiek beter, sneller en efficiënter te informeren. Dat gebeurt via radio en televisie, maar vooral ook via internet. Regionaal nieuws belandt eerder bij de NOS en de regionale omroepen zijn sneller op de hoogte van landelijk nieuws. Het bureau is de opvolger van de Radio Nieuws Centrale (RNC), die 20 jaar geleden werd opgericht om radionieuws te delen tussen de NOS, de regionale omroepen en de Wereldomroep. Ik werk gemiddeld twee dagen per week voor deze opdrachtgever.

 roos-nos
RadioNieuwsCentrale
Voordat ik bij NOS Bureau Regio aan de slag ging, ben ik ruim 4 jaar als redacteur en regisseur minimaal één dag in de week actief geweest bij de RadioNieuwsCentrale (RNC). De RNC leverde nieuws uit binnen- en buitenland aan regionale omroepen en verzorgde de uitwisseling van uitzendmateriaal tussen de NOS en de regionale omroepen. Bovendien stelde de redactie de dagelijkse televisierubriek RegioNED samen.

rnc
RTV Oost
Bij RTV Oost ben ik al jaren actief als freelance journalist. Als bureauredacteur begeleid ik op zaterdagochtend de nieuwsuitzending Klaar Wakker. Verder maak ik reportages voor radio en televisie en ben ik voice-over.
rtv-oost
Omroep Flevoland
Deze omroep huurt mij in als redacteur, verslaggever en voice-over.
omroep_flevoland
Radio Nederland Wereldomroep
Ik ben van 2009 tot en met 2011 freelance bureauredacteur en verslaggever geweest voor de Nederlandse afdeling van de Wereldomroep. Ik hielp bij het produceren van de radioprogramma´s Nieuwslijn en Nieuwslijn Magazine. Voor dat laatste programma maakte ik ook achtergrondreportages. Daarnaast schreef ik artikelen voor de internetsite van de Wereldomroep.
rnw
Rabobank Salland
In opdracht van de Rabobank heb ik artikelen geschreven voor het ledentijdschrift Dichterbij Salland. Ook heb ik na het afnemen van een interview met een manager van de bank een column geleverd voor het ledenmagazine van MKB Deventer.
rabobank
Politie Twente
Ik heb als tekstschrijver verhalen geschreven voor het magazine SCAN van de politie Twente.
politie
Drukkerij Schippers
Voor Drukkerij Schippers in Wijhe verzorg ik de complete redactie voor de promotiekrant die verschijnt vanwege de jaarlijkse feestweek in Olst.
Drukkerij_Schippers
Nederlandse Triathlon Bond
Voor het maandelijkse magazine Triathlon Sport van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) heb ik een artikel geschreven over de laagdrempeligheid van de sport.
 ntb
Kleinsman Dental Center
In opdracht van tandartsenpraktijk Kleinsman Dental Center, met vestigingen in Nederland en Duitsland, heb ik een column geschreven over gebitsimplantaten voor een gezondheidsmagazine.
logo-kleinsman
JJBHV.nl bedrijfshulpverlening
In opdracht van JJBHV.nl bedrijfshulpverlening heb ik in maart 2011 een verslag geschreven over een rampenoefening bij revalidatiecentrum Het Roessingh in Enschede.
jjbhv
Stichting Fransiscus
Voor Stichting Fransiscus heb ik de teksten voor een promotiefolder geschreven. Momenteel ben ik nog bezig met het herschrijven van teksten op de website van deze stichting die mensen met een beperking ondersteunt.
stichtingfranciscus
de Stentor
Ik heb in 2008 en 2009 als correspondent in Olst voor de Sallandse editie van dagblad de Stentor gewerkt.
stentor
NOS
Ik heb stage gelopen bij 3FM NOS Headlines en het NOS Radio 1 Journaal.
nos
Stadsradio Deventer FM
Bij Stadsradio Deventer FM heb ik enkele jaren gewerkt als presentator, nieuwslezer, bureauredacteur, verslaggever en technicus.
deventer