Laurens Donkerbroek

Mijn naam is Laurens Donkerbroek. Ruim acht jaar geleden ging mijn journalistieke carrière van start en in 2009 ben ik mijn eigen bedrijf Donkerbroek Media Producties begonnen.

Al van jongs af aan heb ik het radiovirus te pakken. Ik begon al op de basisschool met het maken van radio-uitzendingen via een zelfgebouwde zender. De stap om later journalistiek te gaan studeren, was dan ook een logische.

Al in het eerste jaar van mijn opleiding ging ik vrijwilligerswerk doen bij de lokale omroep Airplay Radio in mijn toenmalige woonplaats Olst. Een jaar later mocht ik gaan werken bij Stadsradio Deventer FM, toentertijd één van de beste lokale omroepen van Nederland. Ik kreeg de mogelijkheid om alles op radiogebied te doen en was werkzaam als presentator, nieuwslezer, redacteur, verslaggever en technicus. Daarnaast volgde ik cursussen nieuwslezen en presenteren via de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON). Enkele jaren later leerde ik van nieuwslezer Ad Valk, die te horen is op Radio Veronica en Sky Radio, de kneepjes van het vak .

Mijn eerste stage liep ik bij RTV Oost: de regionale omroep in de provincie Overijssel. Omdat het werk van beide kanten goed beviel, bleef ik na mijn stage als freelance redacteur en verslaggever bij de omroep werken. Een tweede stage liep ik bij het NOS Journaal, waar ik op verschillende redacties meedraaide.

Tijdens en na mijn studie ben ik voor verschillende opdrachtgevers gaan werken, waaronder:

  • regionale omroepen als RTV Oost en Omroep Flevoland. Op de nieuwsredactie van Omroep Flevoland heb ik voordat ik als freelance redacteur/verslaggever aan de slag ging eerst een tijd in loondienst gewerkt. Bij de omroep volgde ik ook een cursus camerajournalistiek van de Belgische journalist Geert Verdickt.
  • de RadioNieuwsCentrale, waar ik minimaal één dag in de week werkzaam ben als redacteur en regisseur.
  • Rabobank Salland. Ik neem interviews af en schrijf in opdracht van de bank teksten voor verschillende bladen.
  • Drukkerij Schippers. Ik verzorg de redactie van kranten die de drukkerij uitgeeft.
  • Politie Twente. Ik heb als tekstschrijver verhalen voor het personeelsblad SCAN geschreven.
  • Radio Nederland Wereldomroep. Ik heb als redacteur en verslaggever voor meerdere radioprogramma's van de Wereldomroep gewerkt.
  • dagblad de Stentor. Ik ben correspondent voor de krant in de gemeente Olst-Wijhe geweest.

Naast mijn drukke werkzaamheden ben ik actief als triatleet, speel ik gitaar en ben ik een enorme natuurliefhebber. Zo kom ik graag op de Waddeneilanden.

Laurens biografie